Om Matcha

Matcha er pulverisert grønn te fra te-planten "Camellia sinensis". Behandlingsprosessen til matcha gjør at tebladet ikke er oksidert, slik annen te er.

Hvordan?

Tradisjonelt nytes matcha som en del av et te-rituale i Japan der en først spiser en japansk søtsak «wagashi», før en drikker matchen blandet med kun varmt vann.

I dag er det mange måter å nyte matcha på, blant annet sammen med melk i matcha latte, i fløteis eller som garnityr.

Muni sermoniell matcha er den høyeste kvaliteten sermoniell matcha, som betyr at den har en vibrant grønnfarge og er rund og frisk i smaken. Den er godt egnet til å drikkes kun blandet med varmt vann, 90° eller blandet med for eksempel melk eller melkealternativer.

Fordeler

Måten vi tilbereder matcha på gjør at vi får i oss hele tebladet i istedenfor en infusjon. Den høye konsentrasjonen av av teplanten gir en unik smaksopplevelse, men også en rekke fordeler som kan knyttes til helse.

Matcha er naturlig rik på klorofyll, C-vitamin, katekiner, spesielt epigallocatechin gallate (EGCG) - kraftige antioksidanter som støtter immunforsvaret og bidrar til en indre balanse.

En roligere kurve

Med en balansert kombinasjon av koffein og aminosyren L-teanin kan matcha bidra til økt konsentrasjon eller våkenhet, uten de typiske bivirkningene av kaffe som rastløshet og nervøsitet.  

Oppbevaring

Matcha skal oppbevares i lufttett pose eller beholder, for at teen ikke skal bli oksidert fortere, og ikke over 25 grader i rommet beholderen oppbevares i. 

Produktet bør ikke brukes som erstatning for et balansert og variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn. Ikke ta sammen med andre produkter som inneholder grønn te. Ikke anbefalt for gravide, ammende kvinner eller barn under 18 år. Bør ikke tas på tom mage.