Muni Matcha

Muni tilbyr kun den høyeste kvaliteten cermoniell matcha, som betyr at teen i produktet er dyrket i skyggen og høstet på våren under første innhøstning. Matchaen har en vibrant grønnfarge og er rund og frisk i smaken. Den er godt egnet til å drikkes kun blandet med varmt vann (90°) eller med for eksempel melk eller melkealternativer.

Om Matcha

Hva?

Matcha er pulverisert grønn te fra te-planten "Camellia sinensis". Behandlingsprosessen til matcha gjør at tebladet ikke er oksidert, slik annen te er.

Om matcha

Hvordan

Tradisjonelt nytes matcha som en del av et te-rituale i Japan der det serveres en japansk søtsak - wagashi (和菓子), før en drikker matchen blandet med kun varmt vann.

Men, det er utallige utradisjonelle måter å nyte matcha på. Blant annet sammen med melk i matcha latte, i fløteis eller som garnityr.

OM MATCHA

Fordeler

Måten vi tilbereder matcha på gjør at vi får i oss hele tebladet i istedenfor en infusjon. Den høye konsentrasjonen av av teplanten gir en unik smaksopplevelse, men også en rekke fordeler som kan knyttes til helse.

Matcha er naturlig rik på klorofyll, C-vitamin, katekiner, spesielt epigallocatechin gallate (EGCG) - kraftige antioksidanter som støtter immunforsvaret og bidrar til en indre balanse.

Om matcha

En roligere kurve

Med en balansert kombinasjon av koffein og aminosyren L-teanin kan matcha bidra til økt konsentrasjon eller våkenhet, uten de typiske bivirkningene av kaffe som rastløshet og nervøsitet. 

Om Matcha

Oppbevaring

Matcha oksideres i kontakt med luft og skal derfor oppbevares i lufttett pose eller beholder. Temperaturen bør ikke overstige 25 grader i rommet beholderen oppbevares i. 

Produktet bør ikke brukes som erstatning for et balansert og variert kosthold. Oppbevares utilgjengelig for barn. Ikke ta sammen med andre produkter som inneholder grønn te. Ikke anbefalt for gravide, ammende kvinner eller barn under 18 år. Bør ikke tas på tom mage.